Екип

МАРИНА ГАРКУША

основател на Persona Prevent Age


Марина Гаркуша е сърцето и бизнес мозъка на центъра. Тя е икономист по образование, но с изявен личен интерес към естетичната медицина, който бързо прераства от хоби в професионален ангажимент, когато завършва курс по козметология, след което се среща с д-р Велинова и решава да направи център, какъвто липсва в София.

Исках да изградя високо професионална и едновременно с това етична клиника по естетична дерматология, в която водещо място да заемат иновациите, инвестициите в нови технологии и постоянна квалификация на екипа като заедно с това превърнем грижата за здравето във водещ принцип, независим от бизнес интересите на компанията.

“Красотата е здраве. Здравето е избор.”

ОБРАЗОВАНИЕ:
Д-р Велинова завършва Кемеровската медицинска академия през 2004 със специалист неонатолог. След това през 2010 година специализира естетична дерматология в НИУВ.

КВАЛИФИКАЦИИ:
Притежава и допълнителна квалификация за лекар козметик. Има над 20 дипломи в различните направление на естетичната дерматология, вкл. в Италия и Германия.
Освен в дерматология и козметология, Д-р Велинова се квалифицира и в редици дисциплини, свързани с превенция на остаряването, дълголетието, нутрициологията и още много други интересни теми в EUROPEAN UNIVERSITY OF LONGEVITY, където се изучават .

Тя има преминати и допълнителни квалификационни обучения в различни направления, част от които: Биохакинг; Анализ на лабораторни изследвания; Нутрициология; Витамини, дефицити и тяхното отражение в организма и други.

Др. Олесия Велиновa
дерматолог, специалист Превантивна медицина, antiage експерт, нутриционист

Др. Олеся Велинова има над 18 години опит, като дерматолог.
В клиниката „Лин Лайн“ в руската столица грижите за красотата си й поверяват известни хора от руския политически елит, телевизионни журналисти и звезди от шоу бизнеса. Към екипа на Персона се присъединява през 2016 г. От 8 години работи , като дерматолог и козметик в Persona Academy.

Др. Велинова е един от създателите на академията, като изучава стотици курсисти на година.

За др. Велинова работата е хоби. В свободното си време тя търси нова информация за медицина и нутрицинология.Др. Велинова води и авторски курс Детокс. Повече за него www.olesiavelinova.com

ЛЮБОМИРА АНТОНОВА
Козметик

“Красотата за мен е не само външно проявление, безупречния овал и стегната кожа, но и съчетание от индивидуалност, душевни качества и хармоничност със себе си. В своята работа се старая винаги да предлагам индивидуален план за всички методи и корекции. Най-голямата награда за мен са щастливите лица на моите клиенти. ”

ОБРАЗОВАНИЕ:
Завършва професионална гимназия “Княгиня Евдокия” специалност Козметика.

КВАЛИФИКАЦИИ:
Преминала много и различни сертифицирани и специализирани курсове с цел повишаване на квалификация, – лазерни и IPL технологии, подмладяване, обезкозмяване, лимфен дренаж за лице и тяло, остеопатия в Източно-европейска школа по остеопатия, сертифициран терапевт по микроиглена терапия, сертифициран терапевт за дълбоки пилинг, обучения за радиочестотен лифтинг, дермолифтинг. Специализира в anti age сферата, акне терапии.

Любомира е с 19 години опит в сферата, от тях 10 години, като част от екипа на Персона. Специализира процедури за лице.

Преподавател е в едни от най-добрите школи по козметология и дерматология в България. Част от преподавателите е и на Persona Academy от 2018 г. Обучава и работещи терапевти, с цел повишаване на тяхната квалификация.

Като майка на две деца, обича да се зарежда от разходки сред природата, но любимото й хоби е работата й.

“Всяка жена е красива по своему. Но истинската красота е преди всичко здраве, хармония, естественост и увереност в себе си. Харесвам методи, които подчертават достойнството и индивидуалност на всяка една жена.”

ОБРАЗОВАНИЕ:
Елена е магистър по финанси и има години опит в тази сфера. Красотата и козметологията са нейна страст, което й дава смелост да смени професията си на финансист, с по-вълнуваща и на сърцето й такава – козметик.

През 2018 г след дълго проучване, решава да се спре на обучение в Pesona Academy, привлечена от професионализма и иновациите, които предлага академията.

След отличното приключване на обучението си при др. Велинова (теоритично и практика) , Елена остава като част от екипа на Персона.

Елена Коева
Козметик

Вече повече от 5 години, Елена извършва апаратни процедури за тяло (Ендосфера, Venus Legacy, BTL) и козметични процедури за лице – пилинг, микронийдлинг, протоколи на Генезис, Скиндор, др.

Превръщайки хобито и страстта й в професия, вдъхновява Елена да продължава да се усъвършенства, като в свободното си време, дори шофирайки в колата тя слуша лекции на български или руски за нови методи, техники и иновации в сферата.
Зарежда се от красивата енергия на професията си, щастливите й клиенти и положителните резултати.
Хобито е артистично, обича да оцветява, да рисува.

Камелия Данкова
медицински козметик

“Красотата за мен е на първо място естественост и здраве. Като специалист в тази сфера, моята цел е да я съхраня и умножа, да допринеса за хармония, увереност и щастие. В своята работа предпочитам индивидуален набор от процедури, използвайки най-добрите съвременни методи в естетическата медицина.”

ОБРАЗОВАНИЕ:
През 2011 г завършва с отличие Медицински колеж “Йорданка Филаретова”, гр. София, специалност медицинска козметика. Работи като медицински козметик вече 13 години, като 9 години е вече част от екипа на Persona Prevent Age.

ОБУЧЕНИЯ И КВАЛИФИКАЦИИ:
Камелия е преминала редица обучения за апаратни процедури за лице и тяло:
Обучение за работа с лазерни технологии в естетичната дерматология
Master training 2018 SKEYNDOR-Барселона.
Обучения със световни козметични брандове на фирмите Medik8, YON-KA, GIGI, academie.
Преминала курс по съвременни трихилогия методи използвани в окосмената част на главата
Обучение по Остоестетика към East – European School of Ostheopathy през август 2020 година.

От 2022 година Камелия Данкова е и преподавател в Persona Academy в областта на дерматологията, козметиката и апаратни терапии за тяло и лице. Води индивидуални и групови курсове в академията за козметици, включително и курсове за обучение на терапии като микронийдлинг, BioRePeel и др.

Естетични и дерматологични консултации, регенериращи процедури за лице, апаратни процедури за лице и тяло. Постоянно се обучава и увеличава портфолиото си с нови технологии за регенериране и подхранване на кожата.

В свободното си време, Камелия обича разходки сред природата със своето семейство, но най-вече любимото и е да прекарва пълноценно време със своето дете.

“Всяка жена е прекрасна. Но истинската красота е преди всичко в здравето, естествеността и хармонията. На мен ми допадат методи, които подчертават достойнствата и индивидуалността на всяка дама!

ОБРАЗОВАНИЕ:
Лекар – специализант първа година към Клиниката по Кожни и Венерически болести, УМБАЛ Александровска. Има една година опит и в естетичната медицина, като основната й квалификация са лазерните терапии и приложението им в естетичната и клиничната дерматология.

ОБУЧЕНИЕ И КВАЛИФИКАЦИИ:
Участва е в редица конгреси, семинари и пратически обучения в областта на клиничната и естетичната дерматология.
Има изкарани курсове за работа с Prophilo, Aliaxin, Radiesse, Boccoture, Pluryal Silk, Pluryal Densify, Nucleofill. Сертификат за изкаран курс за работа с лазерни апарати – Nd:YAG, IPL, CO2 аблативен лазер.

Светломира Върбанова
дерматолог

Ако трябва да се опише с три думи би казала, че е целенасочена, старателна, обръща внимание на детайла. Харесва естетиката и иска да кара хората да се чусвтат по-добре в кожата си, т.к. това е първото нещо, което човек забелязва при първа среща.

В свободното си време обича да прекарва времето си с приятелите и семейството си, практикува пилатес, йогалатес и различни стилове йога, които тренират не само тялото, но и духа.

Веселка Тодорова
маркетинг мениджър

“Красотата е един от компонентите на хармонията. Всеки има свои собствени идеи за това!
Когато виждам усмивките на нашите клиенти, това е доказателство за ефективното ни сътрудничество!”

ОБРАЗОВАНИЕ:
Завършва с отличие специалност Финанси, степен бакалавър в УНСС, след което и магистратура Маркетинг в направление Бранд мениджмънт.

ОБУЧЕНИЯ И КВАЛИФИКАЦИИ:
За да надгради обучението си по маркетинг, преминава допълнителни обучения към SoftUni ,част от които имейл маркетинг, маркетинг в социалните мрежи, и др.

Част от екипа на Persona Prevent Age е вече 6 години. Като маркетинг мениджър Веселка управлява социалните мрежи на фирмата, цялостната организация на обученията в Persona Academy за базовия курс по козметика и надграждащите обучения за работещи специалисти, организацията на фирмени събития и дистрибуторската дейност. Ежедневната комуникацията с козметици и клиенти й доставя огромно удоволствие.
Работила е и като консултант клиенти в международна банка.

В свободното си време, Веселка обожава да чете книги и да се разхожда сред природата

“Нищо не прави жената по-прекрасна повече от убедеността й, че е уникална и красива!”
„Ничего не делает женщину более красивой, чем вера в то, что она красива!“

ОБРАЗОВАНИЕ:
Силвия има завършена степен Бакалавър по Бизнес администрация, Международен маркетинг – магистър, Магистър по фотография, което е и нейното хоби.

В Персона Силвия работи на половин работен ден. Обожава работата си, харесва екипа, чувства се спокойна и се зарежда с много положителна енергия.

Силвия Пеева
мениджър Persona shop

Обича да пътува и да снима.

Искра Домусчиева
рецепционист

“Истинската красота на жената е в нейното здраве и енергичност!”

Искра е член на екипа на Персона от 2022 г. Има опит като рецепционист вече 20 години, като е била управител и рецепционист във фирми в сферата на красотата – козметични салони, центрове за маникюр, фризьорски салони.

Искра е дамата, която се грижи за доброто преживяване на клиентите докато изчакват на рецепция, за да влязат в процедура, като им предлага ободрителни напитки, записва часове и напомня, чрез обаждане на клиентите за записана процедура.

В свободното си време, Искра обича да разтоварва с дълги разходки, да пътува, да прекарва пълноценно време с двете си деца.