Криосауна

Криосауната е вид терапия със студ, при която тялото се охлажда с газ до екстремно ниска температура

За кратко време (1-3 минути) тялото се подлага на температура между –120 и –180°С. Въпреки екстремно ниските температури, тялото не замръзва, защото въздухът в криосауната е много сух. Ако влажността е по-висока, без съмнение тялото не би могло да издържи на студа. Чувството по време на престоя в криосауната е освежаващо и стимулиращо като студен душ.

Контролираният кратък термален шок позволява на системите в тялото да възстановят баланса си, да премахнат стреса и неговите последици, намалява се целулитът и теглото. Криосауната кара клетките да се възстановят по естествен начин, което подмладява тялото, стимулира се имунната система, регулира се хормоналната активност и метаболизмът, подобряват се сексуалните функции на организма. По време на процедурата се отделят ендорфини – хормоните на щастието, което също повлиява благотворно на цялото тяло.

Криосауна

Криозауната е един от най-ефективните методи за бързо отслабване. Но за постигане на максимални резултати е необходимо процедурите да се допълват с физически упражнения, плуване и здравословно хранене.

Излагането на ниски температури при липса на противопоказания има благоприятен ефект върху организма.
По-специално, криосауна:

По време на криотерапията пациентите усещат леко изтръпване в тялото. Веднага след приключване на процедурата на кожата се появява здравословен блясък, много приятно усещане за топлина се разпространява от главата до петите. Ако сесията се проведе правилно, тогава човек не трябва да има никакви негативни усещания след нея. Напротив, криосауната моментално подобрява настроението и дава значителен тласък на бодрост. Тези ефекти продължават шест часа или повече.

Що се отнася до дългосрочните резултати от използването на криосауна, те включват:

Провеждането на курс на криотерапия е полезно за укрепване на кръвоносните съдове и сърдечната система. Редовното излагане на ниски температури повишава твърдостта и еластичността на стените на артериите, вените и капилярите. Вероятността от развитие на инфаркти и инсулти намалява, състоянието се подобрява със сериозни метаболитни нарушения. Криозауната има благоприятен ефект върху мозъчната дейност. Редовното лечение повишава умствената бдителност, паметта и концентрацията.

Криосауна - цени за процедури

1 Процедура – 50лв.

Пакет: 10 Процедури – 400лв.